Vanliga frågor klubbutskick

10:16 April 12, 2013

Allmänt

1. Vad är Addoro Klubbutskick? Klubbutskick är en onlinetjänst från Addoro för dig som vill kommunicera med dina medlemmar på ett enkelt sätt. Den är designad för att ge föreningar förmågan att skapa professionella utskick som trycks och leverans till marknadsmässiga priser.

2. Vad kan jag skicka? Inne i tjänsten hittar du olika mallar för brev i A4-format. När du har valt en mall kan du infoga bilder, skriva in och flytta om texter. Vi har idag bara stöd för enkelsidiga brev. Det finns även mallar med Post eller Bankgirotallong som kan användas på samma sätt som dom vanliga breven.

3. Hur mycket kostar det? Priset per styck, inklusive moms är för närvarande 6,90 kr om du skickar fler än 100 st. Annars är priset 7,90 kr per styck om du skickar färre än 100 st. Inkluderat i detta pris är papper, utskrift, porto och kuvertering. Totalkostnaden beräknas när du gör din betalning.

4. Vad händer om jag inte kan slutföra min försändelse i en session? Vi sparar utseendet på ditt senaste brev, dock kommer adresserna att tas bort inne i tjänsten. Du måste alltså börja om innefrån IdrottOnline för att fortsätta.

5. Vad händer om jag avbryter mitt utskick inne i tjänsten? Vi kommer att ta bort de adresserna du skickade in och lagrar inget i tjänsten. Du måste börja om inne i IdrottOnline för att fortsätta på nytt.

6. När kommer mitt utskick att skickas? Beställningar som inkommer innan 02:00 kommer att skrivas ut och postas följande dag. Beställningar som görs på lördag eller söndag kommer att skickas på Måndag (utom Helgdagar då det kommer att bli nästa arbetsdag). Produkter skickas B-post.

7. Kan jag se mina tidigare beställningar? Ja, alla tidigare beställningar kan ses på tidsaxeln inne i tjänsten. Du kan också plocka ut statistik på antal levererade brev per månad. Information om varje beställning visas på tidsaxeln där du också kan öppna upp och titta på kundbrevet som skickades.

8. Vilka mått har breven? A4 brev är stående och måtten är 297 mm (H) x 210mm (B).

9. Vilka papper är försändelserna tryckta på? A4 breven trycks på högkvalitativt vitt 90 grams papper.

10. Vilka kuvert ingår i priset? A4 brev kommer med ett vitt, C5 tvåfönsterkuvert (90gsm, silke). Detta ingår i priset.

Design & Brevmallar

11. Kan jag ladda ner en kopia av det färdiga brevet innan jag skickar iväg det? När du skapar brevet kan du när som helst ladda ner en PDF-kopia av brevet genom att trycka på “Download PDF” knappen i nederkanten av skärmen. Denna funktion är ypperlig om du vill skicka iväg ditt brevsutkast till någon via email innan du skickar iväg det.

12. Kommer färgen på min färdiga försändelse matcha vad jag ser online? Skärmfärger kommer alltid variera något som slutliga tryckta produkter.

13. Vad händer om jag vill använda ett annat typsnitt än något av de förvalda? Det aktuella teckensnittet gör att adresserna kan läsas elektroniskt i postens sorteringsmaskiner. Vi kan inte erbjuda andra typsnitt vid denna tidpunkt.

14. Kan jag få stavningskontroll i min produkt på nätet? Ja. Eftersom Addoro klubbutskick är en helt web-baserad lösning kan du få stavningskontroll genom din webbläsare.

15. Hur ser jag vilka mallar som finns tillgängliga? Om du trycker på knappen “Choose Template” längst ner på sidan i breveditorn kommer en panel att skjutas upp där du kan välja den mall du vill starta från.

16. Kan jag använda mina egna bilder / logotyper i utskicken? Ja. Överallt där du hittar en bildsymbol på de tillgängliga mallarna kan du ladda upp en bild. Detta kan vara en av dina egna licensierade bilder eller en bild som du köpt via en bildbyrå.

17. Om jag laddar upp en av mina egna bilder hur ska jag veta om den är av tillräckligt bra kvalitet? Om du är osäker rekommenderar vi att du laddar ner en PDF-kopia av brevet och skriver ut på en lokal skrivare.

Betalning

18. Kommer mina försändelser kontrolleras innan de skrivs ut? Vi kommer alltid att kontrollera att den slutliga tryckta produkten är av högsta standard. Men det faktiska innehållet (ord och bilder) är kundens ansvar. Innan beställning måste du kryssa för “Godkänd” rutan för att säga att du har kontrollerat och är nöjd med, försändelse innehåll och layout.

19. Kommer jag att få en bekräftelse via e-post när min beställning har lagts? Ja, du kommer att få ett e-post meddelande från klubbutskick (at) addoro (.) com. Vissa system kan blockera e-post från denna webbplats, och om du inte får en bekräftelse inom 24 timmar kontakta klubbutskick (at) addoro (.) com via e-post eller på facebook.

20. Hur betalar jag för de utskick som jag producerar? Betalning sker för närvarande bara med kredit-eller bankkort.

21. Vad händer om jag ångrar mig innan jag har betalt? Om du ångrar dig innan betalning har skett kommer vi att ta bort adresslistan från tjänsten och inga utskick kommer att ske.

22. När kommer pengarna att tas från mitt kreditkort och är betalningar säkra? Pengarna kommer att tas från ditt kreditkort när du ger slutlig bekräftelse på din beställning. Kreditkortstransaktioner är säkra och förvaltas av PayPal och du får en separat e-postbekräftelse från dem som sammanfattar transaktionen.

23. Vilken referens kommer att visas på mitt kontoutdrag? Transaktionen kommer att listas som “PAYPAL – ADDORO AB” på ditt kontoutdrag

——————————————————————–

Har du andra frågor hör gärna av dig till klubbutskick (at) addoro (.) com eller skriv din fråga på vår facebook sida (sök på klubbutskick) så skall vi försöka svara så fort vi kan.